Temmuz 08, 2006

P.D.A. ANKARA- TEMEL BİLGİLER-II: PEMBE DOMATESTE ZARARLILARLA NASIL BAŞEDİLİR?

Kimyasal ilaç ve suni gübreden uzak durun. Bunların kullanıldığı domatesler için uğraşmanıza gerek yok, pazardan alabilirsiniz.

1. Sprey şişesine 1 litre su konur, içine 2-3 yemek kaçığı arap sabunu katılır iyice eritilir. Bir hafta süreyle bitkiye günde bir böcekler direniyorsa iki kez sıkılır. Genelde cevap verir.

2. Çok acı "süsü" biberleri alınır. Kalın bulaşık eldiveni giyilir. Biberler blender, rende veya bıçakla iyice ufaltılarak 100 gr biber 500 ml su içine atılır bir gün oda ısısında bekletilir, süzülür, sprey şişesine konulur, bir hafta günde bir kez bitkiye sıkılır (Böcekler Gaziantep'li veya Şanlıurfa'lı ise işe yaramayabilir hatta hoşlarına gidip daha fazla üreyebilirler :))
Gökhan

1 yorum:

Önder dedi ki...

bu karışımda yaprak biti için oldukça etkili;
Sarımsak: Bir adet sarımsak soğanını küçük küçük doğrayarak 1 litre suda kaynatın, daha sonra sarımsakların iyice suya karışmasını sağlayın bir gece dinlendirin ve suyla karıştırarak sprey şeklinde bitki yapraklarını ve tüm yüzeyini kaplayacak şekilde püskürtün burada bir çok yaprak bitlerinin bitkide barınmasını engeller.