Ağustos 21, 2006

KENDİ REKORUNU KIRAN P.D.A -TEKİRDAĞ'DAN, P.D.A. ÜYELERİNE DAVET VAR!

7 Ağustos'ta 14 cm ve 700 gramlık pembenin haberini vermiştik P.D.A. Tekirdağ'dan... Bugün Metin Varol'un yolladığı örnekler içinden bir tanesi ise kendi rekorunu kırdı: 16 cm ve 1 kilo 145 gram!

(Ereğli'de yetişen 632 gramlık bir domates gazete haberi olmuş, bir de bunu görmeliler, değil mi?)

Aşağıdaki terazili resimde sanki üç domates bir arada imiş gibi duruyor, oysa öyle değil, tartılıp ölçülen "pembe" işte şu sol köşede duranı... (O resimdeki rakamlar net gözüksün diye Picasa'da biraz oynadık, bu sefer "pembe" de kırmızıya döndü ya neyse!)


Bu arada bahçevan Necdet Ağabey "sarı-kırmızı" domateslerden sözetmişti, sonunda dediğini de yapmış! Pembelerin önüne kolye gibi dizmiş sarı-kırmızılarını!

Sayın Metin Varol'un da P.D. A üyelerine bir daveti var, resimlerini yollarken bakın ne diyor:

"Tekirdağ'da hasat başladı. Bizim yöremize yolu düşen P. D. A üyeleriyle bu mutluluğumuzu paylaşmak ve pembe domateslerimizden tattırmak isteriz. Bizim orada olmamız gerekmiyor. Bahçıvan Necdet Usta (telefonu 0537 5550491) daima orada. Sizleri bekliyor!
Saygılarımla,
Metin VAROL"
Eh, bu davet kaçırılmaz. Yolunuzu düşürüp, gidin tadın, ya da hem tadın hem de Gökhan Bey'in tarif ettiği gibi çekirdeklerini alıp siz de kurutun. Kristof Kolomb misali, seneye bu serüven nasıl olsa en baştan tekrarlanacak!






















1 tanesi: 1.kg. 145 gram!

Necdet Usta'nın takım aşkının resmidir!

2 yorum:

Deniz Kamcez dedi ki...

Oh oh ne harikulade yemişler bunlar! Bizim balkon ürünleri de -tabii bir bölümü; yoksa çiçek açmaya devam edenler de var- pembeleşti. Yalnız hepsi de boy fakiri. Şimdi ölçtüm (ellerimden mouse'a mis gibi domates kokusu geçti); 4-6 cm. arası çapları. Ben bunu küçük saksıda olmalarına bağladım. Bilmem ki uzmanlar ne der bu yoruma?

Doğaseverlere sonsuz sevgiler

Şefika

A.T. dedi ki...

Uzmanlar "Balkon üretimi için hiç de fena sayılmaz" derler herhalde, ne diyecekler? Bu arada blog'larına baktım Şefika'cığım, ne kadar "süzme" ve "has" içerikler üretmişsin... Ellerine sağlık. Sevgiyle.