Mayıs 27, 2007

"SULASAK DA MI BUYUTSEK SULAMASAK DA OLUR MU?" MESELESİ

PDA'nın yeni üyelerinden bir dostumuz var, "Charly Çınar" diye yazıyor gruba. Bu konuda hayli deneyimli oldugu da verdigi cevaplardan açıkça anlaşılıyor. Dün sulama konusundaki bir soruya şu yanıtı yollamış:


"Dostum, ne fazla ne eksik ver. Unutma ki domates içinde su barındırır rezerv olarak. Güneşi sever, az kuraklığı da. Baktı ki fazla su, yapraklar sararır zaten, neden? Çünkü kökleri hava almıyordur veya az alıyor. Yani boğuluyor pembecik. Çok kuru ise, yapraklar uçtan kavrulur, buruşur. Okey mi? Nemli kalsın ama dozajı dengele!"
"Charly Çınar" beyefendinin tanımına uyan yani "boğulan pembecik" örnekleri mi istiyorsunuz? (Birazdan müdahale edilecek onlara, çünkü üstüne üstlük plastik kaptalar. Karton kap ya da fide torbasındaki diğerlerinin kökleri dışarı çıkmış, uzayıp giderken, bunların kökleri nasıl sıkışıklar. Akvaryumda balıkların yavaş yavaş "fenalaşmalarını" izler gibi. Bir daha plastik kap mı? Asla! ) Buyrun:




2 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba
Ben bloğunuza Lezzet Dergisinin bu ayki sayısında rastladım.Bende balkonumda nacizhane domates yetiştiren üstelik sevincimi bloğumda herkesle paylaşan biri olduğum için dikkatimi çekti.Bütün bloğu bir solukta inceledim.Ellerinize emeğinize sağlık ben de kendimi bir marifet yapıyor sanıyordum.Sizin yaptıklarınıza büyülendim.Umarım bende birgün pembe domatesler yetiştirebilirim.
Saygılarımla,
Serpil

A.T. dedi ki...

Sizin "blog"lar da muhteşem!
Güzel yorum için sağolun.
PDA'na sizi de bekleriz. Bir tane de "pembe domates" blogu açarsınız belki!
:)