Temmuz 16, 2007

2007'NİN İLK PEMBESİ: METİN VAROL'DAN!













İşte bu yılın ilk pembesi!
Metin Varol'un Tekirdağ tarlasından kalkıp gelmiş. Özel olarak sarılıp sarmalandığı kağıt peçeteden çıkar çıkmaz PDA için ilk pozlarını da verdi!...
Mart 2007'de çimlenmeye bırakılmıştı... "90 gün"de ortaya çıkan bu pembelerin 16 Temmuz 2007'de durumu bu...



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Amerika`ya da pembe domates agini genisletebilir miyiz?

Bu dunya harikasi domatesler ailemin Altinoluk domatesi diye bildikleri ama renginden dolayi pembe domates adini bilmeden verdikleri domatesler iste.

Onlarin varligini kalici ve etkin kilmaya caba gostermek benim hic aklima gelmemisti.Bunu akil ettiginiz ve cesaretle uyguladiginiz icin cok sevincliyim.

Sonuc olarak berbat bir cicek bakicisiyim. Aslinda cicek katiliyim ben. Ancak her nasilsa kucuk balkonumda maydonoz, roka, feslegen, dereotunu yasatmayi basardim. Eh sansimi pembe domateslerle de deneyebilirim sanirim.

Yaptiginiz isin ne kadar guzel ve ozle oldugunu siz zaten biliyorsunuz da benim kalbimi pit-pit attirdiginizdan haberiniz yoktur tabii.

Ben de pembe domates istiyoruuuuuuuuuuuummm!

A.T. dedi ki...

Hande
Gelin siz de PDA'na katılın o zaman.
Almanya'da bir üyemiz var, Avusturya'dan da talep var. ABD'de genetiği ile oynanmamış, heirloom pnmbe tohumu bulabilirsiniz vce denemeye başlayabilirsiniz.
Buradan yurtdışına posta ile tohum yollayamıyoruz hem yasal düzenlemeler hem bunlara uymak zorunda olan kargo şirketlerinin kuralları nedeniyle. Ama buraya geldiğinizde size PDA tohumlarından verebiliriz.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

a.t.,

ivedi ve bilgilendirici yanitiniz icin tesekkur ederim. Eylul`de TR`deyim. Sanirim pembe domates tohumlarima o zaman kavusabilirim. Heirloom tohumlarinin bir kismiyla uretim yapan ciftlik sahibi bir arkadasim var, onda denemistim ancak heirloom da olsalar lezzetce bizim tarimsal urunlerimizden epey uzaklar dogrusu.

Ben bizim pembelerle mukayese edecek domates henuz gormedim ben - ki dunyada ayak basmadigim memleket sayisi 15`i gecmez herhalde- ve belki belli mi olur burada da bir PDA etkinligi baslar.

Esenlikler dilerim.