

Bbüyümüş "kibarları" kibarca "ipe alma" resmi! Doğal rafya tercih edilmeli, ipler gevşek tutulmalı (Arşiv'de "Mayıs" girdilerinde bu konuda bol ayrıntı var)...

BBC, bitki bakımı sitesinde baş ve işaret parmağı ile yavaşça koparılmalarını tavsiye etmiş:
Bunu yaparken ellerin iyice yıkanması ya da eldiven giyilmiş olması gerekiyor.
Çünkü "kibarlar" hemen virüs kapıyormuş.
Kıvrılma, bükülme, sararma, eğilme... fidelerin "virüslendiği"nin belirtileri imiş. Tütün ve türevleri de bu bağlamda risk kaynakları arasında sayılıyor...
Bunlarla doğal yoldan mücadele yöntemleri ise bir sonraki postada olacak!

En üstteki resimde, "B"deki gibi dikerseniz fideyi (bunun için sap ya da gövdesinin hayli uzun olması gerektiği aşikar) sonradan gerekecek olan "boğaz doldurma" işlemlerinin birinden tasarruf edebilirsiniz! İnanın çok hızlı büyüyorlar... "Çocuğa bir numara büyük giysi almak" gibi tıpkı!!
YanıtlaSilÇok doğru! ama çocuğun mutlu mutlu tüketimini de gözardı etmemek gerek...
YanıtlaSil