Ağustos 21, 2006

P.D.A-BÜYÜKKANNE'SİNDEN...

P.D.A'nın oluşmasında, zincirin ilk halkası, büyükanne Hafize Baliç, Çerkezköy'deki bahçesinde 2006 pembelerini yetiştirmeye devam ediyor. Onunkiler hala gelişme aşamasında imiş. Ama arada olgunlaşanlardan örnekler İstanbul'a gelmiyor değil. Resimdeki gibi tıpkı... Bu pembeyi de tarttık: 400 gram ağırlık, 10 cm. çap!

"Eh, balkon çocukları ne yapıyor?" diyecek olursanız, aynı çekirdeklerden olmalarına rağmen, onların bu bol oksijenli, temiz havalı yerlerde yetişen hemcinsleri ile boy ölçüşmesi zor! Yine de ellerinden geleni yapıyorlar...

3 yorum:

A.T. dedi ki...

Bu domates, 21 Ağustos akşamı doğumgününü kutlayan bir dosta sabah kahvaltısında tatması için armağan edildi!
Ertsi gün şöyle bir e-posta yollamış:

"67 sene böyle domates ne görmüş ne yemiştim.68'e başladığım sabah bu pembe nimeti tatma imkanı verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum."

Biz de Hafize Büyükkanne'ye iletiyoruz buradan bu mesajı...

Gezeryazar dedi ki...

Pembelerde yolu kesişenlere selamlar,
Ne güzel çabalarinin sonuçlarini alanlara gipta ile bakiyorum. Ben apartman çocuğu olarak balkonda tenekelerde yapmaya çalışıyorum ama sadece fidelerin gövdeleri kuvvetlendi, boyları uzadı, sırıkllara sardım, boğazlama yaptım, sulu süt bile verdim ama hala çiçek açan yok, bu sene de olacaklarını sanmıyorum, ünidimi yitirmeden hala gözüm gibi bakıyorum. Dün akşam Ayvalık tarafından gelen bir arkadaşım, Havrandan geçerken yol üstünde pembe domates satanlar görmüş ve almış bana da getirdi, hemen çekirdeklerini ayırıp geri kalanını yedik, sıcaktan bayılmışlardı. İnşallah bu çekirdekleri Gökhan beyden öğrendiğimiz gibi yapar ve saklarım, seneye de çimlenirler diye umuyorum.

A.T. dedi ki...

Dilek Hanım,
Sizin fideler Çanakkale'den Sayın Emine Erten'in yolladıklarındandı. Onlardan birini ben de diktim. Diğer dikenlerin meyvaları olmuş. Bendeki henüz çiçeklendi. Sizin bildiğim kadarıyla yurtdışı bağlantınız var. (Mayıs arşivindeki) organik domates gübresinden edinip bir de onunla deneyin bence... Ümidi kesmeyelim böyle! Çok sevgiler...