Temmuz 01, 2006

ACEMİ BAHÇIVANIN İŞ KAZASI VE BİR İLK YARDIM!

Geçen sabah erkenden biraz budama işine giriştik... Neyin nasıl budanacağı şu sitede çok güzel gösteriliyor... Bu işin öncelikle "temiz ellerle ya da eldivenle" yapılması salık verildiği için biz de öyle yaptık. Zaten bu mahlukun dalları o kadar körpe ve kırılgan ki, şöyle bir tutmakla ve geriye doğru bükmekle "tık" diye elinizde kalıveriyor. Ne var ki şu resimdeki gövde ve ona bağlı olup da şu anda gözükmeyen dal, hallice sağlammış. Çek çek kırılmadı ve de gördüğünüz gibi derin bir yara açıldı dalın gövdeyle birleştiği yerde... Panik içinde kalınınca çareyi aşağıda gördüğünüz uygulamada bulduk!
Bu alt dallara ne kadar çok "kıyarsanız" domatesler o kadar büyük oluyormuş. Çoğu PDA üyesi bu budama işinden hiç hoşlanmıyor. "Kıyamıyorlar" bile onlara dokunmaya. Haksız değiller. Tabii ki biz insanların icad ettiği bu budama işi "vandalizm"in doğaya yapılanı değil mi? Bırakalım küçük olsun domatesler yahu... Suçluluk duygularımıza yenilerini eklemek şart mı? Ama o merak var ya "merak"... Haydi şimdi bir de "kedi"ye getirmeden lafı, şu tuşu tıklayalım artık: "Publish Post"!

4 yorum:

Tijen dedi ki...

biliyor musunuz benim pembeler meyve vermeye basladi!
çiçektelerdi, onca rüzgara ragmen pek mutlu görünüyorlardi veee bir baktim simdilik görebildigim kadariyla 4 tane miniminnos domates var. daha çok küçükler ablasi. büyüyecekler. ben 5 gün kadar göremeyecegim onlari. aklim kalacak. umarim komsularimiz sulama isini ihmal etmezler. ama ben bugün bol bol su verdim yataklarina. oradan alsinlar ihtiyaçlarini. herhalde geldigimde büyümüs olurlar!
tijen

A.T. dedi ki...

Eee, onlar kimin pembeleri! Tabii ki bir an önce "mürüvvetlerinin görülmesi" için ellerini çabuk tutacaklar... (Aman komşu, gözünüz üstlerinde olsun, Tijen hanım dönene dek...) Size de iyi yolculuklar. Dönünce resimleri isteriz artık!
Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

Merhabalar
pembe domates e yeni üye oldum,sizleri tebrik ederim.
Merak ettiğim ,husus ise;
Zararlılara karşı etkili kesin bir tarifiniz olup olmadığı..
Mayıs-Haziran blogları okudum bu konuda herhangi bir yazı yok.
Saygılar

A.T. dedi ki...

Hakan Bey
Ağaçlar.net'ten verdiğiniz ipuçları için çok teşekkürler...